joi, 12 martie 2009

"Cine este Diamantul?"

Diamantul este "Invincibilul","Indestructibilul",este un mineral nativ si in acelasi timp o piatra pretioasa.Din punct de vedere chimic este o forma de existenta a carbonului pur,el cristalizeaza in sistemul cubic si poate atinge duritatea maxima,10,in sistemul Mohs.
Denumirea de "diamant" provine din limba greaca,"adamas"="de neinvins",sugerand eternitatea iubirii (inca de la grecii antici diamantul era simbolul traditional al iubirii).In India se numea "irra",iar in sanscrita "vajira",cuvant care definea tot ceea ce era dur.
Istoria diamantului se pierde in negura timpului.Unii cercetatori presupun ca acesta a fost descoperit in India,cu multe milenii inaintea erei noastre.Cea mai veche marturie asupra diamantului dateaza din secolul al IV-lea i.Hr. si se gaseste intr-un manuscris hindus "Artha Castra",un fel de cod al impozitelor asupra pietrelor pretioase.
In Europa primele diamante au ajuns in sec. VI-V i.Hr.Muzeul de Istorie Naturala din Londra detine o sculptura greaca din bronz,cu diamante brute din acea epoca.
Diamantele sunt inconjurate de numeroase legende,care le atribuie puteri miraculoase.Conform astrologilor babilonieni aceasta piatra apara nativii din Leu si Balanta,dupa bizantini pe cei din Rac,iar dupa credinta astrologilor medievali,pe cei din zodia Berbec.


VA URMA


Cu stima si muulta dragoste,

CRIS.

P.S.:Nu uitati sa zambiti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu