duminică, 15 martie 2009

Ocurente si mine de diamante






In prezent,diamantele se extrag in mine din tari situate pe toate continentele,cu exceptia Europei si Antarcticii.Cele mai reprezentative state in domeniu sunt : India,Brazilia,Canada,Australia,Africa de Sud,Botswana,Congo,Namibia,America de Sud si nu in ultimul rand,Rusia.
Diamantele iau nastere la adancimi mari,150 km,unde sunt temperaturi (1200-1400 grade Celsius) si presiuni ridicate.Rocile mama ale diamantelor sunt:Peridotit si Eklogit,sau in vulcani ,sunt roci bogate in gaze Kimberlite si Lamproite;acestea transporta la eruptia vulcanului si diamant (topit).Diamantele se pot explota din rocile insotitoare prin minerit (Namibia,Africa de Sud),sau se separa din aluviunile apelor curgatoare.
Varsta diamantelor este foarte diferita,existand diamante vechi de peste 3 miliarde de ani,dar si pietre mai noi (cateva sute de milioane de ani).
Microdiamantele iau nastere la caderea meteoritilor mari pe Pamant,creandu-se conditiile necesare pentru formarea diamantului,prin existenta unor temperaturi si presiuni ridicate si prezenta dioxidului de carbon.
VA URMA
Cu stima si multa dragoste,
CRIS
P.S.:Traiti,iubiti si nu uitati sa zambiti!

Un comentariu:

  1. Salut cred ca impartasim aceleasi pasiuni
    Ma poti contacta de la contact pe situl
    www.magicwholesale.ro (in romana) sau www.888bizz.com (in engleza)
    Te astept sa vorbim
    Numai bine

    RăspundețiȘtergere